De overgang aangaan of de kans laten gaan? 

 

Elke vrouw komt in de overgang; dat is een natuurlijk gegeven. De leeftijd waarop het begint, wat en hoeveel je ervan merkt en wanneer het over is, verschilt van vrouw tot vrouw. De eerste symptomen zijn vrij vaag en komen en gaan. Vrouwen en ook zorgprofessionals hebben de neiging om die toe te wijzen aan andere factoren: stress, drukte, puberende kinderen, kwakkelende ouders, enzovoorts.

Goed geïnformeerd en bewust door de overgang

Oestrogenen hebben een beschermende werking voor het hele vrouwenlijf. Tijdens de overgang daalt de totale hoeveelheid oestrogenen met 70% tot 80%. De beschermende werking valt hiermee grotendeels weg. We worden steeds ouder. De vrouwen van nu leven dus veel langer zonder dan de vorige generaties. Uit onderzoek is ook bekend dat vrouwen weliswaar langer leven dan mannen, maar dat de kwaliteit van leven in de jaren dat ze langer leven minder hoog is dan die van mannen.

Lezen = weten

Het is dus van groot belang om de overgang goed te benutten om de kwaliteit van leven tijdens en na die levensfase te verbeteren. Hoe doe je dat? Allereerst door erover te lezen. Een aantal zaken is echt van groot belang om te weten. De overgang is namelijk een kantelpunt in een vrouwenleven. Het is de laatste wake up call om zo gezond mogelijk ouder te worden. Het advies is om naar aanleiding van de uitslag van de Greene scale en aanvullende metingen van oa. bloeddruk, cholesterol en gewicht stappen te ondernemen naar een gezond(er) leefpatroon. Last van heftige bloedingen of pijn? Ga dan naar de huisarts. Er kunnen andere oorzaken dan de overgang zijn.

Praten = delen

Daarnaast is het helpend om erover te praten. Vrouwen onder elkaar en met anderen binnen de privé- en werkomgeving. Ook zorg- en HR-professionals moeten dus goed geïnformeerd zijn. Dat zorgt ervoor dat het taboe (de schaamte) minder wordt, dat er tips en informatie veel breder en gemakkelijker gedeeld kunnen worden en dat vrouwen verhalen delen voor herkenning en erkenning.

Regie = actie

Als ze goed geïnformeerd is en zich bewust van de impact van deze levensfase, kan elke vrouw zelf(bewust) bepalen welke actie zij onderneemt. In zijn algemeenheid gaat het om aanpassen leefstijl (voeding, beweging, stoppen met roken), stress verminderen en behandeling overwegen. Vrouwen die eigen regie weten te nemen op hun ‘overgang’ kunnen ook een sleutelrol spelen in de transitie die hun organisatie doormaakt. Zij hebben de nodige ervaring met mensen van verschillende leeftijden, zijn zorgzaam en sociaal, raken niet snel van de wijs en weten hoe belangrijk zingeving en passie is voor het ‘geluk op de werkvloer’.